MOD DE PREPARARE
Supa cremă de dovleac nu trebuie să lipsească din meniul tău de toamnă. Datorită conţinutului scăzut de calorii pe care îl conţine, dovleacul este un adevărat aliat atunci când vrei să slăbeşti! O porţie zilnică de dovleac, consumat ca şi gustare sau chiar ca şi masă principală, îţi va oferi senzaţia de saţietate pentru mult timp, fără a îţi aduce un surplus de calorii! Iată o rețetă simplă și ieftină, gata în doar 30 de minute.
1. Se curăţă dovleacul, se taie cubuleţe şi se pune să fiarbă în apă cu sare. Se pun şi câteva picături de ulei de măsline şi se lasă să fiarbă la foc potrivit.
2. Între timp, se curăţă ceapa, ţelina, usturoiul, ardeiul gras şi se pun la fiert împreună cu dovleacul. Se lasă să fiarbă în continuare, la foc mic.
3. Se încearcă dacă au fiert legumele şi se scot în sită. Ceapa, usturoiul şi ardeiul se dau de o parte, iar dovleacul şi ţelina se pasează cu mixerul.
4. Piureul de dovleac se amestecă cu zeama în care a fiert, se adaugă ulei de măsline, sare şi piper, după preferinţă, şi se mai lasă să dea într-un clocot, apoi se ornează cu frunze de pătrunjel verde şi rondele de ardei iute. Supa cremă de dovleac se serveşte cu crutoane.