Prajitura cu urda si stafide

Urda este un produs valoros deoarece nu conține aproape deloc cazeină, proteina majoritară din lapte care nu poate fi digerată corect de tubul digestiv al omului. Proteinele din urdă conțin aminoacizi formatori de fibră musculară, crescând masa musculara a corpului, mărind în acest fel arderile și prevenind obezitatea. Urda are și o cantitate mică de grăsimi, acceptabilă și din punctul de vedere al aportului caloric și efectului mai scăzut de îngrășare (8 %). Urda se obține din zer, bogat în proteine serice ușor de digerat.
Reteta:
- 6 oua
- 100g xylitol
- un praf de copt
- 600g urda
- 100g faina(eu am folosit faina de secara si ovaz)
- esenta de vanilie bio
Ouale se bat cu praful de copt si indulcitorul, se adauga faina si urda. Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor 45 min.
Pofta buna! 🙂