NU MAI MANCA ZAHAR! STAI DEPARTE DE ZAHAR!
Cu ce as putea deschide seria articolelor postate pe blog daca nu cu un articol despre mult prea consumatul zahar?
Sunt expresii pe care le auzi zilnic daca esti client Marian Fit Studio!
Sunt studii care arată faptul că există o legătură între cancer şi zahăr, iar un studiu din 2016 publicat de „Cancer Research” a concluzionat că un consum mare de îndulcitori ar putea creşte riscul de cancer mamar. O altă echipă de cercetători de la Universitatea din New York au descoperit că consumul de băuturi bogate în zahăr, mâncăruri procesate şi mese bogate în carbohidraţi ar putea tripla riscul bărbaţilor de a face cancer de prostată.
Ok, cum fac asta? Cum stau departe de zahar? probabil ca este primul gand care iti trece prin minte. In urmatorul articol iti voi spune pe scurt cum poti face asta.
In mod normal corpul nu are nevoie de zaharul procesat. Oricum, corpul primeste zahar prin amidonul din alimente, pentru ca amidonul este zahar. Deci, cea mai buna solutie este sa mananci carbohidrati cu o rata de absorbtie lenta pentru a nu lasa totusi nivelul zaharului din sange sa scada.
Pofta exagerata de zahar apare , de regula , in urma privarii organismului de diversi nutrienti. Cum ajungem sa facem asta?
Probabil te-ai hotarat sa slabesti, dar nu te-ai inarmat cu armele potrivite. Prima conditie este sa ai rabdare. Kilogramele acumulate in cateva luni sau in cativa ani nu pot disparea peste noapte, asa ca nu incerca sa sari peste mese sau sa adopti niste diete prea restrictive in speranta ca iti vei atinge mai usor obiectivul. Nu, nu se va intampla! Vei ceda in maxim o saptamana, cand pofta de zahar se va dovedi mai puternica decat voinata ta. Asa ajung si la a doua conditie care este sa ai toate cele 3 mese principale , eventual si una , doua gustari intre, in functie de consistenta meselor principale si activitatea fizica a fiecaruia. Mesele trebuie sa fie cat mai diversificate, alcatuite din alimente integrale si cat mai putin procesate, pentru a ne putea asigura atat macronutrientii cat si micronutrientii atat de necesari pentru o buna functionare a organismului.